Ana Lipowatz

Autor – Ana Lipowatz

“Svesno kreirajući sopstvenu ishranu, možemo pospešiti rast biliona bakterija koje su naši prijatelji i koje će biti u stanju da nam poprave raspoloženje i omoguće nam da postanemo ili ostanemo vitki na duže staze. Zdrav mikrobiom jača imuni sistem i otpornost na stres, smanjuje pojavu alergija i rizik od gojaznosti.

Tek kada dobre bakterije uzmu prevagu u stomaku, desiće se nešto spektakularno – zdrava hrana će postati vaš željeni izbor, a ne prisila, čime će proces mršavljenja biti prijatan, a rezultat trajan.

Sve dok ne dovedemo našu crevnu floru u red, svi naši pokušaji da smršamo (brojanje kalorija, monotone dijete, čišćenje creva i sl) ostaće bez uspeha.

PREBIOTICI su na tom putu naši odani prijatelji i najveća podrška zdravom mikrobiomu! Iako mnoge biljke sadrže prebiotičke supstance, one se ipak, samo u nekoliko namirnica nalazi u stvarno relevantnim količinama, koje se, nažalost danas malo ili gotovo uopšte ne jedu (artičoka, maslačak, špargla, cikorija i sl.) pa su prebiotička vlakna kao dodatak ishrani više nego poželjna.

Programirajte vašu crevnu floru na mršavljenje – to je i moj moto i moto programa ishrane FETT-FREI.”

Ana Lipowatz, magistar farmacije, rođena je u Nikšiću. Gimnaziju, srednju muzičku školu i fakultet završila je u Beogradu. Veći deo života provela je u inostranstvu: dve godine u Abu Dabiju, šesnaest godina u Moskvi, a od 2008. živi i radi u Austriji, gde je završila master studije iz oblasti ishrane.

U Beču ima nutricionističko savetovalište. Član je Društva nutricionista Austrije i Austrijskog društva za prevenciju gojaznosti. Objavila je više naučnih radova. Govori srpski, nemački, ruski i engleski jezik.

Tvorac je programa pravilne ishrane FETT-FREI, što na nemačkom jeziku znači da se telo oslobađa masti. Ana Lipowatz radi sa klijentima u Beogradu i Beču, ali i putem online savetovanja. error: Content is protected !!